PIAZZAFILM PRODUCERAR DOKUMENTÄRFILM

PIAZZAFILM PRODUCERAR DOKUMENTÄRFILM

PIAZZAFILM PRODUCERAR DOKUMENTÄRFILM

PIAZZAFILM PRODUCERAR DOKUMENTÄRFILM

PIAZZAFILM PRODUCERAR DOKUMENTÄRFILM

Piazzafilm producerar dokumentärfilm och drivs av filmarbetaren Pia Johansson.

Pia Johansson har över 40-års erfarenhet av filmproduktion och i huvudsak dokumentärfilm. Hon har arbetat med beställningsfilm på produktionsbolag som producent, filmare och redigerare. Utöver filmutbildningen på Kulturamas Filmlinje har Pia deltagit i ett antal kortkurser i manusförfattarskap, produktion och dokumentärfilm.

Pia har arbetat som TV reporter och TV producent på Utbildningsradion (UR) i Stockholm samt som filmpedagog i grundskolan och gymnasiet.

Sedan 1997 driver Pia företaget Piazzafilm och har haft uppdrag som producent, projektledare, inspelningsledare, redigerare, researcher, ljudtekniker, föreläsare och filmpedagog med mera. 

Uppdragsgivare har varit Sveriges Television, Utbildningsradion, Handelshögskolan och Lärarhögskolan i Stockholm, Södertörns Högskola, ABF i Södertälje, Hjärt-Lungfonden, Film i Dalarna, Gagnef Kommun och Södertälje Idrottsförening.

Dokumentärfilmerna Ett minne, Snön är alltid vit på Landsort och Upptäcktsresande Titti Strandberg har sänts på Sveriges Television (SVT).

Piazzafilms filmer har visats på flertal platser i Norden och USA och en del av filmerna har deltagit i filmfestivaler i Sverige och utomlands.

Den senaste dokumentärfilmen Samefolk hade premiär 24 november 2018 i Södertälje och började lanseras 2019, läs mer om Samefolk

Artiklar om Piazzafilm 

Följ Pia Johanssons arbete som dokumentärfilmare.