Produktioner/Piazzafilm

Filmerna Låt fjällvind blåsa hjärtat rent, Upptäcktsresande Titti Strandberg och Snön är alltid vit på Landsort finns att köpa här >>

Där inga vägar finns

Dokumentärfilm | 2016 - 2018

I två månader sommaren 2017 ska vi vandra Nordkalottledens 800 km genom tre nordiska länder. Det är ett samiskt kulturlandskap som delvis går genom det svenska världsarvet Laponia. Hur lever och arbetar samer och andra fjällfolk i Laponia och vilka andra människor korsar vår väg längd leden? Som vandrare möter vi ett fjällandskap med öppna fjällhedar, frodiga björkskogar, forsande vattendrag, mäktiga glaciärer och branta fjällraviner. För många en okänd led som det inte finns så mycket beskrivet om. Om det vill vi berätta.

Läs mer »

Låt fjällvind blåsa hjärtat rent

Dokumentärfilm | 2014

Vi har länge haft en dröm. Att vandra i två månader genom Lappland från Fatmomakke i söder till Treriksröset i norr. En vandring på 80 mil genom Sápmi, Sameland, där människor levt i väglöst land sen urminnes tider. Vi vill träffa samer, vandrare och andra fjällfolk som kan berätta om och dela med sig av sina fjälliv. Förr och nu. Sommaren 2013 tog vi vår dröm på allvar.

Läs mer »

Musikaliska bilder

Dokumentärfilm | 2009

Erik Hansson är musiker och medlem i gruppen Anamma. Genom sin musik vill han berätta och förmedla bilder som berör och stannar kvar. Filmen följer en repetition sommaren 2008 då Anamma träffas efter tre års uppehåll. Erik reflekterar över berättandets villkor och betydelse och varför det är viktigt för honom som musiker och tonsättare.

Läs mer »

Min Stora Kärlek - en film om Södertälje IF

Dokumentärfilm | 2007

En film om Södertälje Idrottsförening som firar 100 år 2007. Filmen berättar både historia, nutid och framtid, betydelsefulla idrottshändelser genom tiderna, möten med legendariska eldsjälar och om föreningens ungdomsverksamhet.

Läs mer »

Upptäcktsresande Titti Strandberg

Dokumentärfilm | 2006

En film om vägval i livet, att våga bryta invanda mönster och om tillvaron ur ett kvinnligt perspektiv. Titti Strandberg, upptäckt resande och inspiratör med hela världen som arbetsfält. Filmen sändes på SVT2 10 januari 2006 med två repris samma vecka och det var sammanlagt 630 000 personer som såg filmen.

Läs mer »

Snön är alltid vit på Landsort

Dokumentärfilm | 2004

En dokumentärfilm om livskvalité och skärgårdsliv med Roland och Ingrid Sjöblom-Persson på ön Landsort i Stockholms skärgård. I filmen följer vi med under ett år (juni 2000 – juni 2001) i deras vardagsliv på ön där kontrasterna är tydliga både i det dagliga livet och i naturen när årstiderna skiftar

Läs mer »